Πρώτη επαφή με τα Παπούτσια Αναρρίχησης Crest LU της Ocun

thwtasos

Αρχικά να πω ότι είμαι μεγάλος fan των ασύμμετρων παπουτσιών αναρρίχησης και ήμουν κάπως διστακτικός λίγο πριν αρχίσω να τα χρησιμοποιώ.Όμως από την πρώτη κιόλας φορά που τα φόρεσα εντυπωσιάστηκα από την εκπληκτική εφαρμογή τους,την άνεση και την ποιότητα κατασκευής τους καθώς και την εξαιρετική επιλογή υλικών.
Από την πρώτη διαδρομή ένιωσα ότι μπορώ να εμπιστευτώ τα πατήματα (κάτι που με οποιοδήποτε άλλα παπούτσια-και έχω φορέσει πολλά-δεν το είχα εξαρχής μιας και έπρεπε να «φθείρω» λίγο πρώτα τη γόμα κάνοντας κάποια «μέτρα» και τα παπούτσια να πάρουν τη φόρμα του ποδιού μου). Τα Crest μου έδωσαν από την πρώτη κιόλας σχοινιά την αίσθηση ανοιγμένου και στρωμένου παπουτσιού.Δεν έχει εσωτερικές ραφές για να σου αφήνουνε σημάδια και πληγές στα πέλματα και αποτελείται από ένα συνδυασμό συνθετικών υλικών που δεν επιτρέπει στο παπούτσι να αναπτύξει περίεργες μυρωδιές.Η γενικότερη αίσθηση είναι αυτή μιας εφαρμοστής κάλτσας νεοπρέν.

Παπούτσια Αναρρίχησης Crest LU Ocun Green   Παπούτσια Αναρρίχησης Crest LU Ocun Green
Τα παπούτσια αναρρίχησης δοκιμάστηκαν σε διαφορετικούς τύπους βράχου,σε γκρίζες πλάκες με σχισμές και τρύπες καθώς και σε εξαιρετικά αρνητικές διαδρομές με κολονέτα,απέδωσε παντού πολύ άνω του μέσου όρου με highlight την ακρίβεια στο πάτημα. Η φτέρνα του αρκετά ικανοποιητική,αναλογιζόμενος ότι είναι ένα μη ασύμμετρο παπούτσι,το δέσιμο με κορδόνι επιτρέπει την σωστή ρύθμιση του ανάλογα με το είδος σκαρφαλώματος,δεν αφήνει κενά,αποδίδει άριστα από την πρώτη κιόλας χρήση και η τιμή του είναι το μεγάλο του ατού.Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του παπουτσιού είναι ότι φοράει σόλα grippin και όχι Vibram,κάτι που με έκανε επίσης σκεπτικό στην αρχή αλλά οι υποψίες μου διαλυθήκανε αμέσως..η grippin «κολλάει» απίστευτα.Είναι ένα μοντέλο που φορέθηκε για πάνω από 45 λεπτά σε μια διαδρομή project και δεν ένιωσα ότι πρέπει να τα βγάλω λεπτό για να ξεκουραστεί το πόδι μου.
Ανυπομονώ να τα φορέσω το καλοκαίρι στα γυαλισμένα πεδία του Arco στην Ιταλία και στις δολομιτικές διαδρομές πολλαπλών σχοινιών όπου νομίζω ότι θα «δουλέψουνε» άψογα.
Το επόμενο crash test για τα Crest LU θα γίνει σε λίγες μέρες στα Μετέωρα.

Επιμέλεια και Δοκιμή από τον Τάσο Γεωργίτση